Menu

Brčko: Napraviti kvalitetan program koji bi omogućio mladima da im kupovina prve nekretnine bude olakšana Istaknuto

nekretnine kuca mladi par kupuje kucu 810x539Na današnjoj sjednici Vlada Brčko usvojila je Izvještaj o realizovanom Programu subvencioniranja dijela kamata na kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na Području distrikta Brčko kao i Program za tekuću godinu u vrijednosti od 1.800.000 KM.

 

„Program subvencioniranja dijela kamata provodi Razvojno-garantni fond Brčko distrikta BiH. Odjeljenje je formalni predlagač. S obzirom da se sredstva isplaćuju za godinu unazad danas smo usvojili izvještaj za 2017. godinu. Vlada je u okviru rasprave potencirala pitanje subvencioniranja kupovine prve nekretnine za mlade ljude. Mi već imamo odluku koja se odnosi na to. Ostaje da se u budžetu predvide sredstva za te namjene i da se napravi kvalitetan program koji bi omogućio mladima da im kupovina prve nekretnine bude olakšana“, rekao je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com