Menu

baner for web jpg

U Brčkom Prvi samit mladih preduzetnika Istaknuto

savjet mladih 642x336Prvi samit mladih preduzetnika biće održan od drugog do četvrtog oktobra u Brčkom, najavljeno je na današnjoj konferencciji za novinare Udruženja mreže mladih preduzetnika „LUH“ Brčko.

 

 

Kako je istaknuto samit će okupiti 300 mladih preduzetnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Predsjednik Udruženja mreže mladih preduzetnika „LUH“ Benjamin Nuhanović kaže da su se kao gosti najavili mladi iz Makedonije i ambasade Švedske. Cilj samita je stvaranje održive mreže mladih preduzetnika, sprečavanje odlaska mladih i edukacija mladih preduzetnika.

 

Vanja Šolaja, predsjednik Skupštine mladih preduzetnika „LUH“ podsjeća da je za godinu dana postojanja ovog udruženja ostvareno mnogo na nivou međunarodnog poslovanja i zapošljavanja mladih.

 

Aleksandra Gajić, član mreže mladih preduzetnika i privatni preduzetnik kaže da joj je želja da se poveže sa mladim preduzetnicima u BiH.

 

„Jedan od ciljeva ovog udruženja je da pokušamo da motivišemo mlade ljude da ne idu iz ove zemlje i da na ličom primjeru pokažemo da se radom i zalaganjem može puno postići bilo gdje da se nalazite u svijetu pa tako i ovdje u BiH“, istakla je Gajić.

 

Prvi Samit mladih preduzetnika biće održan u prostorima bivšeg tržnog centra „Tropik“ u sklopu međunarodnog sajma preduzetništva i obrta BOSP EHPO.

 

Organizator ove manifestacije je Udruženje mreža mladih preduzetnika „LUH“ koje broji 100 članova iz cijele BiH. Svečanoj ceremoniji otvaranja samita mladih preduzetnika prisustvovaće visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

 

Samit mladih preduzetnika su podržali OHR, Savjet ministara, Spoljnotrgovinska komora, Privredna komora FBiH i Skupština distrikta Brčko.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com