Menu

baner for web jpg

Vedad Muratović član MK "Grunf" Brčko prvak BiH u moto trkama Istaknuto

grunf 3Na državnom prvenstvu moto utrka u disciplini na 402 metra, održanom proteklog vikenda u Mostaru, dugogodišnji član brčanskog moto kluba Grunf Vedad Muratović osvojio je dvije nagrade.

 

 

Trke su se vozile u dvije klase, a Muratović je u disciplini na 402 metra osvojio drugo mjesto u klasi OPEN, i prvo mjesto u klasi do 600 kubika.

 

„Duži niz godina sam u ovom sportu i jedan sam od osnivača Grunfa. Do sada sam vozio utrke ubrzanja 2009. i 2010. godine, a u sklopu naše motorijade također smo organizovali tri godine za redom moto utrke gdje sam redovno osvajao prva mjesta. Također sam i u Hrvatskoj na takmičenjima osvajao prva mjesta i druga mjesta. Uglavnom sam uvijek bio negdje u vrhu. Par godina sam imao pauzu, do ove godine kada sam odlučio da se prijavim na ovo državno takmičenje u Mostaru“, kazao je Muratović, koji je i predsjednik Upravnog odbora ovog moto kluba.

 

Predsjednik „Grunfa“ Smail Ustaibrišević, istakao je da klub ima ukopno7 0 članova, od kojih je u ovoj godini 10 novih.

 

„Za ovu godinu je moto sezona završena. Međutim, moto klub Grunf koji djeluje pri Asocijaciji moto klubova BiH, trenutno sprema opsežnu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava i opreme za ortopediju UKC Tuzla. U ovu akciju je uključeno 20 moto klubova iz BiH“, dodao je Ustaibrišević.

 

On je podsjetio da su zajednički 12 registrovanih moto klubova u Distriktu, ove godine napravili otvaranje sezone i da žele da to pređe u tradiciju.

http://radiobrcko.ba

 

grunf 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com