Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Na Skupštini Brčko nacrti zakona o dopuni Zakona o fiskalnim sistemima Istaknuto

Pripremni sastanak foto 1 768x513Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta usaglasili su danas dnevni red 55. redovne sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu, 9. oktobra 2019. godine. Ova sjednica počet će nakon što poslanici nastave i okončaju 53. kao i 54. redovnu sjednicu Skupštine.

 

 

“Imamo obiman dnevni red 53. i cijelu 54. sjednicu koju nismo okončali ali Poslovnik nam nalaže da usaglašavamo dnevni red sjednica koje treba održati. Na dnevnom redu 55. sjednice konačno je Zakon o radu s amandmanima koje je analizirao Ekonomsko-socijalni savjet,” – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine, podsjećajući da je nekoliko poslaničkih klubova intervenisalo na sam tekst Zakona nakon okončanih javnih rasprava.

 

Usaglašeno je da u dnevni red ove sjednice uđu i nacrti zakona o dopuni Zakona o fiskalnim sistemima.

 

“Riječ je o poslovničkim inicijativama da se mijenja Zakon o fiskalnim sistemima. Predlagači su Socijalistička partija i nezavisni poslanik Uroš Vojnović. Vidjet ćemo šta je sadržaj tih zakona, vjerovatno izuzimanje određenih djelatnosti iz sistema fiskalizacije i spram toga će se donositi političke odluke u Parlamentu,” – rekao je predsjednik Kadrić.

 

U dnevni red 55. redovne sjednice uvršten je Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta za prvo polugodište ove godine, nekoliko revizorskih izvještaja, više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH, kao i odluke o usvajanju elaborata o opravdanosti osnivanja i osnivanju visokoškolske ustanove u Brčko distriktu BiH.

 

“Imat ćemo vrlo intenzivan rad jer sada praktično imamo tri zakazane sjednice Skupštine što će vjerovatno zahtijevati zasjedanje od nekoliko dana zaredom,”- zaključio je predsjednik Kadrić.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com