Menu

Samostalni sindikat zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju Brčko čestitao Dan učitelja Istaknuto

ucitSvjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan povod da se pokaže da je rad prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni, a da se učiteljima oda priznanje kakvo zaslužuju u društvu.

 

 


Biti učitelj velika je čast i odgovornost, iako nas se danas pokušava marginalizirati! Uprkos svim poteškoćama kroz koje prolazimo i tome što se učitelje sve manje cijeni u društvu, mi znamo koliko je odgovoran, vrijedan i lijep naš posao. Naravno, moramo biti svjesni da se za ugled i poštovanje treba izboriti, ali ga i zaslužiti.

 

Nadamo se da će odgovorni prepoznati i to ne samo na današnji Dan učitelja, da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost. Nažalost trenutna situacija je takva, da je ulaganje u budućnost nebitno i to zbog toga što odgovorni često nemaju sluh, ili interes ulaganja u obrazovanje. Stoga nam ostaje da sami nametnemo norme i usadimo vrijednosti u naše učenike, koji će u budućnosti biti spremniji da se nose sa svim društvenim anomalijama i nepravdama.

 

Ovim putem želim zahvaliti svim učiteljima na trudu, ustrajnosti, suosjećanju, koje svakodnevno pružaju učenicima. Sretan vam Dan učitelja.

 

Ovim povodom želimo zaposlenim u obrazovanju kao poklon dati našu WEB stranicu, koja je zamišljena da u budućnosti bude jedna vrsta servisa, kako Samostalnog sindikata, tako i škola u Brčko distriktu BiH. Pozivamo sve zaposlene u obrazovanju i one koji imaju šta reći o obrazovanju da svojim tekstovima učestvuju u razvoju, promociji i poboljšanju školstva.

 

www.sindikat-obrazovanje.ba

 

PREDSJEDNIK SINDIKATA
Almir Denić, prof.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com