Menu

Brčko: Vlada dala saglasnost za potpisivanje Memoranduma sa „Studen & Co Holding GmbH” Istaknuto

vv99Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 68. redovnoj sjednici zaključak kojim daje saglasnost gradonačelniku da potpiše Memorandum o razumijevanju sa „Studen & Co Holding GmbH” u vezi sa „Poslovnom inicijativom za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH“.

 

 

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava na ime jednokratne pomoći penzionerima s mjestom prebivališta u Brčkom kao i Program utroška sredstava po ovoj odluci. Usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava na ime subvencije za komunalne usluge korisnicima socijalno-programskih mjera te Program utroška sredstava granta pojedincu korisniku socijalno-programskih mjera za komunalne usluge u 2019. godini. Članovi Vlade odobrili su Smjernice za izradu Pravilnika o načinu vođenja, čuvanja, prikupljanja i raspolaganja medicinskom dokumentacijom.

 

Razmatrajući tačku dnevnog reda koja se tiče Smjernica za izradu nacrta pravilnika o upravljanju i održavanju objekata neprofitno-socijalnog stanovanja, članovi Vlade donijeli su zaključak kojim su povukli ovu tačku s dnevnog reda kako bi je Ured za upravljanje javnom imovinom u saradnji s Odjeljenjem za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja i Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge doradio.


Sjednica Vlade će biti nastavljena u srijedu, 9.10.2019. godine s početkom u 8.00 sati.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com