Menu

Treći put u Brčkom manifestacija "Dani voća" Istaknuto

voceNa Trgu mladih u Brčkom danas je održana treća po redu privredno turistička manifestacija „Dani Voća“ koju, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta, organizuje Voćni klub.

 

 

Oko šezdeset izlagača iz više gradova BIH, Srbije, Hrvatske, te Brčko distrikta izložili su danas razne vrste voća, proizvode od voća, tradicionalna jela i rukotvorine.

 

“Cilj ove manifestacije je promocija Brčkog kao grada sa bogatom voćarskom tradicijom, afirmacija voćarstva i podsticanje već pomalo uspavanog voćarstva u Distriktu”, kazao je, u ime organizatora, Savo Lukić, koordinator Voćnog kluba.

 

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić koji je još jednom istakao da nam trebaju ovakve manifestacije i zbog promocije domaćih voćara i poljoprivrednika, ali i da vidimo šta to drugi imaju dobro da ponude, a iz čega i mi možemo učiti.

 

“Uz naš podsticaj za voćarstvo u iznosu od 1,5 milion KM i transfer iskustva od onih koji su ispred nas u ovoj oblasti mi se polako krećemo ka tome da proizvodnja voća ali i prerađevina od voća postaje jedan od brendova Brčkog”, kazao je gradonačelnik Milić.

 

Sve prisutne su sa pjesmom, igrom i recitacijama na početku zvaničnog otvaranja manifestacije pozdravili mališani iz Obdaništa – zabavišta “Naša djeca” iz Brčkog.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com