Menu

Brčko: I ove godine građani sa dobrim biznis idejama imati će priliku da pokrenu vlastiti posao Istaknuto

bizn5656Građani sa dobrim biznis idejama i ove godine imati će priliku da pokrenu vlastiti posao učešćem u vladinom programu samozapošljavanja.

 

 

Za te namjene iz budžeta Distrikta izdvojeno je pola miliona maraka. Jedan od korisnika ranijih programa samozapošljavanja u privredi je i Željko Novaković.

 

Zahvalajujući sredstvima koje je dobio supruga i on pokrenuli su prije dvije godine proizvodnju zdrave hrane i eteričnih ulja. Proizvode plasiraju isključivo na domaćem tržištu. Sličnu priliku imaće i drugi mladi ljudi u Brčkom.

 

Javni poziv uskoro će ponovo biti raspisan. Kandidati koji budu izabrani moraju proći obuku iz preduzetništva. Od prošle godine uveden je i program samozapošljavanja u poljoprivredi. Zahavaljujući tom programu djelatnost su pokrenula 24 lica. Za te namjene utrošeno je 445 hiljada maraka, piše BDC TV.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com