Menu

Upriličeno druženje sa Šimom Ešićem u okviru obilježavanja Mjeseca knjige u Brčkom Istaknuto

171019 simo esic 1 642x336Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca knjige u Brčko Distriktu počelo je danas u Gradskoj bibliteci predstavljanjem djela Šime Ešića, pisca i izdavača iz Tuzle.

 

 

Jasna Maglov, direktorica brčanske Bibliteke- Knjižnice kazala je da je „Čas sa pjesnikom“ Šimom Ešićem iz Tuzle, prevashodno namijenjen učenicima brčanskih osnovnih škola, a većina Brčaka dobro poznaje pjesnika i pisca Šimu Ešića, koji ne piše samo za djecu već i za odraslu publiku.

 

Šimo Ešić je u Brčkom predstavio svoje najnovije djelo ŠIMOMETAR. Djelo je objavljeno u kompletu od šest knjiga i predstavlja izbor njegovih pjesama za djecu i mlade. Djelom „Šimometar“ Ešić obilježava 50 godina svog uspješnog književnog djelovanja .

 

Inače, Šimo Ešić nominirani je kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Astrid Lindgren Memorial Award za 2019. godinu, kao pjesnik za djecu, pripovjedač, dramski pisac, novinar i osnivač i vlasnik izdavačke kuće ‘Bosanska riječ’, Tuzla. Ovu nagradu ustanovila je Vlada Švedske 2002. godine. Nagrada daje dječijoj i književnosti za mlade posebno mjesto koje zaslužuju u svijetu. Jedan od ciljeva nagrade jeste privući nadarene pripovjedače, autore i ilustratore, te ih ohrabriti da stvaraju kvalitetnu književnost.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com