Menu

Brčanska policija obilježila Evropski dan protiv trgovine ljudima Istaknuto

polll18. oktobar obilježava se kao Evropski dan protiv trgovine ljudima. Ovaj važan dan obilježen je i u Brčkom u organizaciji Policije Brčko distirkta BiH i nevladinih organizacija.

 

 

Pripadnici policije Brčko distrikta ističu da se u poslednje vrijeme trgovina ljudima sprovodi kroz različite oblike eksploatacije, prije svega kroz seksualne i radne eksploatacije.

 

Već jedanaestu godinu za redom i omladinski centar vermot obilježava dan protiv trgovine ljudima. Ove godine obilježen je kroz projekat “Bright for all”.

 

Pripadnici policije koji neposredno rade na krivičnim djelima vezanim za trgovinu ljudima će u narednom periodu u svim brčanskim srednjim školama održati predavanja na temu “trgovina ljudima”. Time će ukazati na važnost ovog problema i uputiti učenike na koji način mogu dojaviti policiji određene informacije.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com