Menu

Novi Zakon o budžetu Distrrikta podržao brčanski Parlament Istaknuto

Skupstina Foto 1 642x336Brčanski Parlament, tokom prijepodnevnog dijela zasjedanja, kroz proceduru prvog čitanja, prihvatio je nacrt Zakona o budžetu Distrikta, uz istodobno davanje saglasnosti i na izmjene dva prateća zakona: onog o Direkciji za finansije i Trezoru. Zakonom se predviđaju veoma važne izmjene dosadašnjeg načina raspodjele i trošenja budžetskih sredstava što praktično znači da se gornji nivo visine budžeta, a koji predlaže Vlada, nemože uvećavati kao i to da se grantovska sredstva mogu dodjeljivati samo putem javno objelodanjenih poziva.

 

 

„To praktično znači da se grantpovi posebno nevladinim organizacijama mogu dodjeljivati samo na osnovu odobrenih projekata, što će uveliko promjenitii dosadašnju praksu dodjele sredstava nevladinom sektoru“, kazao je direktor Direkcije za finasije Brčko Distrikta Mato Lučić. Prije konačnog usvajanja zakona, biće upriličene i dvije stručne javne rasprave koje su predviđene 31 oktobra i 14 novembra u sali za plenarne sjednice brčanske Skupštine, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com