Menu

Brčko: Esed Kadrić primio Redžepa Brkića, nosioca zlatne medalje Svjetskog prvenstva u „Shotokan karate do“ Istaknuto

esoPredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić primio je danas Redžepa Brkića, sportistu koji je kao član Reprezentacije BiH osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Republici Češkoj u „Shotokan karate do“ u kategoriji Kadet +67 kilograma.

 

 

„Čast je da imamo mladog Brčaka svjetskog šampiona i ovaj susret je prilika da mu damo dodatni podstrek da dostojanstveno predstavlja BiH i Brčko distrikt. Ovo je i prilika da sagledamo kako možemo pomoći mlade sportiste posebno ove koji se bave individualnim sportovima“, rekao je predsjednik Kadrić.

 

Uz čestitke koje mu je uputio za osvojenu zlatnu medalju predsjednik Kadrić je Brkiću uručio i prigodan poklon.

 

„Želim da i dalje ostane šampion, a mi ćemo sagledati kako možemo doprinijeti njegovom daljnjem bavljenju ovim sportom kao i drugim mladim sportistima koji trebaju podršku“, istakao je predsjednik Kadrić.

 

Ocijenio je da Brčko distrikt izdašno pomaže sve sportske klubove, posebno one koji se takmiče u višem rangu ali je istakao da to nije sistemski rešeno.

 

„Moramo to aktima urediti kako bi se znalo da onaj ko postigne neke rezultate i ima troškove koji su posebno visoki na međunarodnim takmičenjima može računati na podršku nekog posebnog fonda u budžetu“, rekao je Kadrić.

 

Zahvaljujući se na prijemu i poklonima Redžep Brkić je rekao da mu osvojena zlatna medalja mnogo znači.

„Zahvalan sam na čestitkama i ogromnoj podršci iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova medalja mi mnogo znači jer je to moj najveći uspjeh u karateu kojim se bavim već jedanaest godina“, rekao je Brkić.

 

Pojasnio je da troškove učešća na takmičenjima uglavnom pokrivaju roditelji i manjim dijelom klub.

 

Brkić je član Sportskog društva „Pobjednik“ Brčko i član Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva“ Brčko distrikt BiH. Na prošlonedjeljnom Svjetskom prvenstvu u Republici Češkoj imao je četiri borbe s finalnom borbom. U kategoriji su se takmičila 32 takmičara a na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 2.000 takmičara iz 35 država.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com