Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Brčko: Gradonačelnik pokreće upravni nadzor nad radom svih odjeljenja i institucija Istaknuto

sanja zivko slikaZbog velikog broja neriješenih upravnih predmeta gradonačelnik Brčkog će u saradnji sa Upravnom inspekcijom narednih dana pokrenuti upravni nadzor nad radom svih odjeljenja i institucija.

 

 

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da je to veliki problem sa kojim su građani dugo vremena suočeni, te da će se pod lupom inspekcije posebno naći predmeti kojima je istekao zakonski rok za donošenje rješenja, koji je za jednostavnije predmete 15, a za složene 30 dana.

 

On je istakao da niko nema namjeru da vrši pritisak na rukovodioce organa uprave i pravna lica sa javnim ovlašćenjima da predmete riješe na ovaj ili onaj način, ali da je neprihvatljivo da se na rješenje tih predmeta čeka šest i sedam mjeseci.

 

“Naravno, tu su predviđene i određene prekršajne odredbe odnosno mogućnost novčanog kažnjavanja odgovornih lica i samih institucija i očekujem da upravna inspekcija radi svoj posao”, rekao je Siniša Milić gradonačelnik Brčko distrikta.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com