Menu

40 pasa napustilo Brčko i otišlo za Austriju Istaknuto

psi lutalice trebinjeNastavkom dobre saradnje između Hevladinog udruženja “Wiener Tierschutzverein” iz Beča i našeg preduzeća u ovoj godini realizovane su četiri akcije udomljavanja pasa u Austriji.

 

Početkom godine, od januara do marta, udomljeno je 20 pasa, a u oktobru još 20, čime je broj udomljenih pasa iz našeg azila u Austriji u ovoj godini 40.

 

Otpremljeni psi su prošli fazu selekcije, a potom su vakcinisani, revakcinisani, mikročipovani, dobili su potrebne pasoše u koje su uredno evidentirani i zavedeni svi obavljeni veterinarski tretmani. Nakon obezbijeđenog veterinarskog certifikata, realizovan je i transport ka austrijskim domovima.

 

Saradnja sa austrijskim azilom traje od marta 2016. godine i biće nastavljena i u budućnosti, a namjera nam je da se životinje još redovnije prevoze na udomljavanje u Austriju.

 

U Azilu za pse koji djeluje u okviru radne jedinice “Čistoća”, a koji se nalazi u naselju Brod kod Brčkog, nalazi se veliki broj pasa koji čekaju da ih neko udomi i obezbijedi im topli dom. Svi zainteresovani građani azil mogu da posjete svakog radnog dana od 09:00 – 15:00 h i odaberu svog ljubimca, a postupak udomljavanja je svakog utorka i petka u periodu od 10:00 do 11:00 časova. Prilikom samog postupka udomljavanja prisutni su i veterinari Javne veterinarske službe Brčko distrikta BiH, koji na licu mjesta vakcinišu i mikročipuju pse.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com