Menu

Održana prva javna rasprava o Nacrtu zakona o budžetu Brčko distrikta Istaknuto

jrU skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH, danas je održana prva od ukupno dvije stručne i javne rasprave o Nacrtu zakona o budžetu Brčko distrikta BiH.

 

 

Nakon što je prošao skupštinsku raspravu u prvom čitanju danas su o Nacrtu ovog zakona imali priliku da se javno očituju predstavnici svih institucija vlasti te drugi budžetski korisnici u Brčko distriktu.

 

Predsjednik Skupštinske Komisije za budžet Halil Ljuca pozvao je sve da se uključe u ove javne rasprave kako bi se u konačnici došlo do što kvalitetnijeg Zakona o budžetu Brčko distrikta.

 

„Mi smo se trudili da napravimo zakon koji će biti dobar za ovu zajednicu,koji trensparentnije određuje prihode ali i potrošnju i bolje definiše strateško upravljanje određenjim procesima naročito kapitalnim projektima kod kojih je sad ne realizovanih oko 80 miliona KM“ kazao je Mato Lučić direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta.

 

Iako bi novi Zakon o budžetu trebao donijeti mnoštvo novina kad je u pitanju racionalnije trošenje kapitalnog budžeta ali i dodjela grantova, ipak pripreme Nacrta budžeta za 2020. godinu su već uveliko sprovode ali po trenutno aktuelnom odnosno starom zakonu. Potvrdio je to danas i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

 

Drugi termin stručne i javne rasprave o nacrtu novog zakona o Budžetu Brčko distrikta je 14. novembra u 12 sati, također u velikoj sali Skupštine.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com