Menu

Osnovna škola u Zoviku dobila vrijednu donaciju Istaknuto

donnXI osnovna škola u Gornjem Zoviku dobila je vrijednu donaciju . Radi se o devet smart televizora za poboljšanje interaktivne nastave čija je vrijednost 5.500 KM.

 

 

Osnovnu školu u Gornjem Zoviku pohađa 85 učenika , na žalost zbog masovnog odliva stanovništva , postoji mogućnost da se ovaj broj i smanji. Iz tih razloga lokalna zajednica , na različite načine pokušava zadržati stanovnike , nudeći im bolje uslove školovanja i života uopšte.

 

Novac za kupovinu smart televizora obezbijedili su Župa svetog Franje Asiškog i organizacioni odbor Župskog sijela Zovik. Nakon manifestacije “Ljeto župe Zovik” koja se održava svake godine preostala su određena novčana sredstva koja su organizatori ove manifestacije odlučili donirati školi.

 

Svečanom uručenju ove donacije prisustvovala je i šefica Pododjeljenja za predškolsko i školsko obrazovanje u Brčkom Mara Matkić. Ona je ovom prilikom pozdravila ovu akciju ističući da će se uz pomoć ove donacije uveliko popraviti kvaliteta rada nastavnika i njihovih učenika.

 

XI osnovna škola je nedavno dobila i donaciju Republike Hrvatske u iznosu od 5.300 KM , tim novcem kupljen je namještaj u učionicama , stolice za zobrnicu i laptop.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com