Menu

baner for web jpg

Scanlan: Vlasti Brčko distrikta napravile važne korake u stvaranju bolje budućnosti Istaknuto

2017 11 16 moldova scanlanU proteklih deset dana, Skupština i Vlada Brčko distrikta poduzeli su značajne korake u pravcu kreiranja boljeg okruženja za građane i za poslovne subjekte u Distriktu, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan.

 

 

Supervizor je pozdravio usvajanje novog Zakona o budžetu u prvom čitanju, te odluku Skupštine da unaprijedi zakon o udruženjima i fondacijama. “Fiskalna disciplina, transparentnost i odgovorno trošenje javnog novca za dobrobit zajednice od ključne su važnosti za osiguranje dobre uprave, razvoj infrastrukture, te rast privatnog sektora u Distriktu”, rekao je supervizor.

 

Scanlan je također pohvalio podršku Skupštine za inicijativu u sektoru javno-privatnog partnerstva koju je pokrenula Vlada sa grupacijom „Studen & Co Holding GmbH“. Cilj ove inicijative je da poboljša sveukupno poslovno okruženje kako bi se promovirao rast lokalnih privrednih subjekata i privukle strane investicije, a sve to će doprinijeti otvaranju dobro plaćenih radnih mjesta.

 

„Pozdravljam ove inicijalne korake, te se nadam da će se ove inicijative realizirati do kraja, tako da Brčko distrikt može ostvariti svoj potencijal kao raznolika, dinamična i prosperitetna sredina“, zaključio je supervizor za Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com