Menu

198 teže zapošljivih lica dobiće posao preko programa brčanskog Zavoda za zapošljavanje Istaknuto

Zavod za zaposljavanje 8 642x336Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta danas je objavio listu lica koja će biti zaposlena kroz Program zapošljavanja teže zapošljivih lica.

 

 

Na toj listi se nalazi 198 lica koja će u naredna 24 mjeseca biti u prilici da rade kod poslodavaca koji su aplicirali na ovaj program.

 

Direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić ističe da je za ovaj program izdvojeno 1.268.000 KM.

 

„Poslodavci će u tom periodu od Zavoda dobiti 6.000 KM za lica koja imaju srednju stručnu spremu ili niže, odnosno za lica sa visokom stručnom spremom 8.500 KM“, rekao je Jevtić.

 

Period od 24 mjeseca je minimalan period rada, a poslodavci koji produže ugovrore sa zaposlenima dobiće dodatne bodove na programima koje Zavod sprovodi.

 

Jevtić je takođe istakao da je Zavod precizirao da minimalna plata mora biti 500 KM sa srednjom stručnom spremom, a za visoku stručnu spremu 700 KM.

 

Svi poslodavci će biti u obavezi da svaki mjesec dostavljaju Zavodu potvrdu da redovno uplaćuju sve obaveze i plate, a u slučaju da to ne budu izvršavali, ugovori će biti raskinuti.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com