Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Beba više iz Brčkog snimili film: Priča o muškom sterilitetu (VIDEO) Istaknuto

film neplodnost 750x440Ovogodišnju nedelju (ne)plodnosti aktivisti organizacije „Beba više“ iz Brčkog obilježavaju promocijom kratkog filma o muškom sterilitetu.

 

 

„Ideju smo dobili na ovogodišnjem ESHRE kongresu koji je održan u Beču, kada smo i postali ravnopravni članovi evropske krovne organizacije „Fertility Europe“. Jednostavno, o problemu neplodnosti govore samo žene, iako ovaj problem podjednako pogađa muškarce i žene. Cilj je bio da muškarci, ispričaju kako se oni nose sa ovim sve češćim problemom kao i da skrenemo pažnju javnosti na problem neplodnosti sa kojim se susreće svaki šesti par u našoj zemlji ali i u cijeloj Evropi“, istakao je Željko Lazarević, predsjednik udruženja „Beba više“.

 

Na rad svojih kolega, ponosna je i Milijana Simić, koodinator „Beba više“ i njihov predstavnik u organizaciji Fertility Europe“.

 

„Projekat su podržali naši evropski partneri iz organizacije „Fertility Europe“. Lično smatram da ćemo ovim videom potaknuti mnoge muškarce koji se suočavaju sa neplodnošću a ne mogu govoriti o tome, ili ne žele da se liječe. Tokom realizacije ovog projekta pozvali smo najmanje 20 muškaraca za koje znamo da imaju problem ali je odgovor od svih bio skoro isti; Ne bih ja o tome javno. Najhrabriji su ipak stali pred kameru i ja im čestitam na tome, te ističem posebnu zahvalnost dugogodišnjem televizijskom snimatelju Srđanu Rakiti, koji je kao i bezbroj puta do sada, bio uz nas.“, zaključila je Simić.

 

Ovogodišnja Nedelja (ne)plodnosti obilježava se od 04. – 10. 11. pod sloganom: Pričaj o plodnosti #talkfertility

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com