Menu

baner for web jpg

STEM AKADEMIJA - Besplatan pokazni čas u Brčkom Istaknuto

s 1U ponedjeljak, 11.11.2019. godine u 17:30 sati STEM akademija organizuje u Brčkom besplatan pokazni čas za sve zainteresovane, gdje će se buduća STEM djeca i mladi i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji. Nakon izvrsnih uspjeha koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje u Tuzli i Brčkom od aprila 2017. godine, te 350 djece koja su uspješno završila edukaciju po ovom programu, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo drugu generaciju polaznika u Brčkom.

 


Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.


STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.


Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEM genijalci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.


Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.


Stoga požurite i prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas prijavom na e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. (ime, prezime i starost djeteta, razred).


Novi ciklus STEM akademije u Brčkom počinje u zadnjoj sedmici novembra 2019. godine.


Adresa: STEM akademija, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Bulevar mira 8, (Delta 2, 3. sprat), Brčko.


Više informacija o programu STEM akademije možete dobiti putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., na web stranici www.stem-akademija.ba, na tel. 063 043 088, te na FB stranici STEM akademije.

s 10s 10s 10s 10s 10s 10s 10s 10s 10s 10

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com