Menu

baner for web jpg

Otvoreni "Dani zdravlja u Brčkom" Istaknuto

konferencija 0 642x336Dvodnevna Konferencija „Dani zdravlja u Brčkom“ svečano je otvorena danas u Domu kulture u Brčkom, a planirano je predstavljanje zdravstvenih ustanova iz Srbije, Hrvatske i BiH, farmaceutskih i ortopedskih kuća, brčanskih pacijentskih i srodnih udruženja i Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta.

 

 

Danas, prvog dana konferencije predstaviće se Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” iz Beograda, Kliničko bolnički centar “Sestre milosrdnice” iz Zagreba,“Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla“ i Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ iz Banja Luke, a biće održana i Panel diskusija – Unapređenje zdravstvene zaštite u distriktu.

 

„Cilj dvodnevne manifestacije je predstavljanje dostignuća u oblasti medicine i zdravstvene zaštite, kao i usvajanja znanja, smjernica i strategija koje će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema u Brčko distiktu“, rekao je danas Miodrag Todorović, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja u Brčkom.

 

Drugog dana planirano je predstavljanje zdravstvenih ustanova, farmaceutskih i ortopedskih kuća, pacijentskih udruženja i Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta. Konferencija se drugog dana održava u Omladinskom centru u Brčkom.Konferencija je namijenjena ne samo zdravsatvenim radnicima nego i građanima.

 

Organizator ove dvodnevne manifestacije, koja se po prvi puta održava u Brčkom, je Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta

 

Konferencija se drugog dana održava u Omladinskom centru u Brčkom.Konferencija je namijenjena ne samo zdravsatvenim radnicima nego i građanima.

 

Konferenciji „Dani zdravlja u Brčkog“ pored gostiju iz pomenutih renomiranih zdravstvenih kuća iz Srbije, Hrvatske i BiH, prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti distrikta Brčko, Javne zdravstvene ustanove i drugih institcija u Brčkom,učenici srednjih škola i brojni građani.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com