Menu

baner for web jpg

U naselju Ivici planirana izgradnja mini obilaznice Istaknuto

iviccU brčanskoj mjesnoj zajednici Ivici koja ima oko 500 kuća i oko 2.000 stanovnika, do sada je urađeno niz inrastrukturnih projekata, međutim još uvijek postoje neki značajni projekti za koje su sredstva obezbijeđena prije nekoliko godina, a ipak nisu realizovani.

 

 

Prema riječima predsjednika MZ Ivici Mehmeda Mehmedovića, u budžetu za ovu godinu za projekat mini obilaznice u mjesnoj zajednici Ivici, odnosno izradu idejnog rješenja, izdvojeno je oko 50.000 maraka.

 

„Mini obilaznica je projekat koji je planiran u ovoj godini i započet je, a treba da urbanizuje Ivike. To bi ovom naselju pomoglo u smislu povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pogotovo pješaka“, dodao je Mehmedović.

 

Također, završena je i vodosnadbjevanje u Ulici Ivici 1, koja je ujedno i asfaltirana u dužini od 80 metara.

 

A kako je istakao, dugogodišnji problem fekalne kanalizacije Ivičkog potoka, gdje je oko 100 domaćinstava, a za šta su već ranije odvojena sredstva u iznosu od oko 300.000 maraka , još uvijek čeka izmjenu regulacionog plana, odnosno urbanističku saglasnost.

 

„To je problem koji neko napravio jer nije uskladio već pripremljeni projekat sa kad je rađen i 2015. godine usvojen novi regulacioni plan. Sad bi to dovelo do novih troškova, a tada je sve bilo urađeno, izvršena i djelimična eksproprijacija, samo je terebala urbanistička saglasnost“, pojasnio je.

 

Kako je dodao, osim ovog projekta Ivicima je neophodna i izgradnja obdaništa, a naglasio je i da problem predstavlja što nemaju trotoara i obilježenih pješačkih prelaza, a školska djeca nemaju prevoz do škole pa je upitna njihova bezbjednost zbog povećanog protoka saobraćaja.

 

Također, jedan od prioritet je i proširenje objekta mjesne zajednice Ivici jer nemaju dovoljno prostora.

http://radiobrcko.ba 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com