Menu

Brezovo Polje: Iz ljubavi prema životinjama otvorila privatni azil Istaknuto

azil 642x336Ljubiteljka životinja Vesna Lukić iz Brezovog Polja ima svoj privatni azil u kojem je trenutno smješteno 35 pasa i nekoliko mačaka.

 

 

Vesna ističe da je ovaj neobičan posao započela iz ljubavi prema životinjama. Tokom odmora i praznika pruža usluge čuvanja pasa vlasnicima, koji nemaju gdje da ostave svog ljubimca na nekoliko dana.

 

„Ja sam živjela u inostranstvu i tamo sam vidjela tamo kako ljudi rješavaju problem napuštenih pasa i odlučila da u BiH uradim nešto slično. Ovo ne bih nazvala azilom, jer u azilu psi ne žive u dobrim uslovima, jer je to više sklonište“, rekla je Lukić.

 

Vesnini psi su sterilizovani, socijalizovani i dobro zbrinuti. Međutim, sve to nije besplatno. Ona kaže da dnevno potroši 30 do 40 kilograma mesa.

 

„Trudim se da to bude kvalitetna hrana, da bi bili zdravi. To finansiram 50 odsto sama, bavim se prevozom pasa, jer taksisti ne žele voziti pse, onda čuvanjem pasa, a drugi dio sredstava dobijam kroz donacije“, istkla je, te dodajala da u Brčkom nije jedina koja udomljava pse lutalice.

 

U planu ima da sa drugim ljudima koji rade isti posao osnuje udruženje, kako bi sve donacije pristizale na jedno mjesto.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com