Menu

Učenik OŠ Bijela odlikovan priznanjem u Makedoniji Istaknuto

uceUčenik osmog razreda JU 10. Osnovne škole Bijela Domagoj Mendeš prezentirao je u Makedoniji inovativni STEM projekt – Automatizirana tvornica i učila. Više zasebnih projekata stopljeno je u jednu cjelinu koja se koristi kao inovativno edukacijsko učilo, uz slogan „Radeći i učeći stvarama učila“.

 

 

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski nakon svečanog otvaranja obišao je sve učenike, slušao njihove prezentacije.

 

Tijekom prvog dana projekt je prezentiran svim posjetiteljima.

 

U subotu 9.11.2019. godine devetočlana komisija, sastavljena od renomiranih univerzitetskih profesora ocijenila je projekt koji je učenik odlično prezentirao i opisao njegovu funkcionalnost.

 

Nakon proglašenja pobjednika ostvaren je plasman na treće mjesto (u konkurenciji od 67 država), što je veliki uspjeh i prezentacija Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine na međunarodnoj razini.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com