Menu

Oružane snage BiH sutra u Brčkom Istaknuto

osPovodom četrnaeste godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH, sutra će u Brčkom, svoje operativne sposobnosti predstaviti pripadnici Pete Pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, čiji je komandni centar baza „Živinice“. „Ovom prilikom pedesetak naših pripadnika, različitih jednica, osim prezentacije opreme i naoružanja kojim raspolažemo, predstaviće i svoje sposobnosti u pružanju pomoći i zaštiti svih građana BiH“, rekao je brigadir Emir Kliko zapovjednik brigade.

 

 

Inače, kako je predviđeno programom prezentacije, koji počinje u 11 sati, na parking prostoru ispred CIPS-a, odnosno Omladinskog centra u Brčkom, svoje sposobnosti i opremu pokazeće Vojna policija, izviđačke i pješadijske jedinice, kao i Sanitetska služba.Pristup prezentaciji je slobodan i na nju su, poručuju organizatori, svi stanovnici Distrikta dobro došli, tim prije jer je ovo pravo predstavljanje, na ovaj način, Oružanih snaga BiH u Brčkom.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com