Menu

Brčko: U okviru manifestacije "Ti si ruža dženetska" održan seminar za mlade Istaknuto

dzeU okviru manifestacije „Ti si ruža dženetska“ danas je u prostorijama Islamske zajednice u Brčkom održan seminar za mlade „Konekcija s čudom Kur’ana “.Gost na seminaru bio je Senad Hevešević, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Osijek koji je ovom prilikom rekao da je cilj seminara da se mladim ljudima kroz Kur ansko učenje ponudi, ono što se danas često ignoriše, a to je izgradnja pozitivnih vrijednosti.

 

 


„Vrijednosti koje će voditi mladu osobu kroz život – da ona bude korisna, sebi, svojoj porodici i svojoj zajednici, u smislu odogornosti prema društvu, a svakako i prava koje svi uživamo“, pojasnio je imam Hevešević.


Imam Asmir Bekrić, koordinator mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko kaže da je ovo jedan od projekata manifestacije „Ti si ruža džnetska“ koji obuhvata direktno rad sa mladima.


„ Imamo jednodnevni seminar za mlade – povezanost nas Muslimana sa “Kur’anom”. I upravo je cilj da omladina ima svijest da ima knjigu koja će ih uputiti da cijeli svijet od njih ima koristi. Nas naša vjera nas uči da na jednoj strani budemo pokorni našem Gospodaru, a sa druge strane da svim ljudima, bez obzira na vjeru i naciju, činimo dobro“, naglasio je koordinator imam Bekrić.


U okviru Manifestacije „Ti si ruža dženetska“ sinoć je u organizaciji Atik Savske džamije održan prvi modul „Biznis seminar“ pod motom „Željom i vizijom do uspjeha“. Manifestaciju „Ti si ruža dženetska“ održava se u organizaciji Islamska vjerske zajednice u povodu rođenja poslednjeg Alahovog poslanika Muhameda.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com