Menu

Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u posjeti distriktu Brčko Istaknuto

2019 11 19 Novoimenovana sefica Misije OEBS a u posjeti Distriktu Brcko 1Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u BiH i ambasadorica Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec) boravila je danas u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

 

 


„Zahvaljujem Vam se na posjeti i posvećenosti distriktu Brčko. Uvjeren sam da ćemo i u vama imati dobrog saradnika kao što je to bio slučaj sa Vašim prethodnicima“, istakao je gradonačelnik Milić u razgovoru sa ambasadorkom Kavalek. On je dodao da Vlada Brčko distrikta BiH ima odličnu saradnju i konstantnu komunikaciju sa Kancelarijom OEBS-a u Brčkom kao i niz zajedničkih projekata koji su do sada uspješno realizovani.

 

Teme današnjeg sastanka bile su pitanja nacionalnih manjina sa akcentom na naselje Prutače, borba protiv korupcije, oblast obrazovanja te buduća saradnja između OEBS-a i Vlade Distrikta.

 

Šefica Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala je zvaničnicima Distrikta na ostvarenom napretku i zahvalila se na organizovanom sastanku te izrazila podršku u daljem razvoju Brčko distrikta BiH kao i spremnost za saradnju.

 

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas sa voditeljicom Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanicom Kathleen Kavalec (Ketlin Kavalek) i njezinim suradnicima.

 

MIsija OESS a 642x336

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Esed Kadrić i Ivo Filipović ocijenili su dosadašnju suradnju veoma uspješnom i korisnom za napredak koji je ostvaren u mnogim oblastima života u Brčko distriktu. Izrazili su uvjerenje da će suradnja s novoimenovanom voditeljicom Misije OESS-a u BiH biti podjednako uspješna.

 

Voditeljica Misije OESS-a u BiH Kathleen Kavalec je poručila da će Skupština Brčko distrikt, kao i ostale institucije u Brčko distriktu i dalje imati potporu Misije OESS-a u BiH u daljnjem jačanju demokratizacije odnosa, unapređenja obrazovnog sustava i svih drugih oblasti koji će doprinijeti razvoju i napretku Brčko distrikta.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com