Menu

758BB826 A666 43CF 9D4D 8083CD7F03D1

Jednokratna novčana pomoć za komunalne subvencije u Brčko Distriktu Istaknuto

centar za socijalni rad 642x336Nakon nedavne podjele jednokratne novčane pomoći za brčanske penzionere koji su zadovoljavali zakonom propisane kriterije, u toku su završne pripreme za provođenje socijalno- programskih mjera za 2019. godinu u dijelu komunalnih subvencija.

 

 

Drugi program jednokratne novčane pomoći, odnosno Program raspodjele sredstava na ime subvencije za komunalne usluge korisnicima socijalno programskih mjera za 2019. godinu namijenjen je za brčanske penzionere, pripadnike boračke populacije, štićenike Zavoda za zapošljavanje i korisnike Centra za socijalni rad, koji zadovoljavaju zakonom propisane kriterije.

 

Nataša Stevanović, šef Pododjela za socijalnu zaštitu koji radi u sklopu Vladinog Odjela za zdravstvo i usluge građanima, navela je da će nakon ažiriranja spiskova na bankovne račune korsinika ove pomoći biti uplaćeno po 67 KM.

 

Kad su u pitanju penzoneri sa prebivalištem u Brčko Distriktu pravo na ovu subvenciju od 67 KM imaju samo oni penzioneri koji su u ovoj godinini dobili po 150 maraka na ime jednokratne novčane pomoći, a takvih je 7.000 lica.

 

Ažiriranje svih spiskova korisnika subvencija za komunalne usluge je u završnoj fazi.

 

Kad su u pitanju nazaposleni koji imaju pravo na ovu pomoć od 67 maraka, njih je ukupno 2.651, korisnika stalne osnovne novčane pomoći je 896, porodica djece ometene u psihofizičkom razvoju je 479, RVI i mirnodopskih invalida je 1.359 i četiri slijepa lica korisnika dodatka za njegu i pomoć drugog lica.

 

Ukupan broj lica koji će dobiti ovu pomoć je oko 12.300, a pomoć će biti isplaćena do kraja ovog mjeseca.

 

Sredstva su obezbijeđena iz budžeta Brčko Distrikta.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com