Menu

Tužilaštvo Brčko distrikta: Dodikov bivši savjetnik optužen za ratni zločin Istaknuto

Pantelija CurguzMučenje je trajalo gotovo mjesec dana, nakon čega je uhapšeni pripadnik HVO-a pod silom priznao da je učestvovao u zločinima nad Srbima

 

 

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Pantelije Ćurguza, bivšeg predsjednika Boračke organizacije RS i savjetnika Milorada Dodika u vrijeme kada je bio predsjednik Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

 

Ćurguz je optužen da je u decembru 1994. godine kao načelnik Štaba 11. kozarsko-dubičke brigade, zajedno sa Željkom Slijepčevićem, mučio i zlostavljao zarobljenog pripadnika HVO-a.

 

Mučenje je trajalo gotovo mjesec dana, nakon čega je uhapšeni pripadnik HVO-a pod silom priznao da je učestvovao u zločinima nad Srbima.

 

Pripadnika HVO-a je nakon završetka rata, zbog tog priznanja, Vojno tužilaštvo u Banjaluci optužilo za ratne zločine nad Srbima, da bi 2013. godine bio pravosnažno oslobođen krivice.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com