Menu

Brčko: Vlada u petak o rebalansu budžeta za 2019. godinu Istaknuto

2019 11 20 Vlada u petak o rebalansu budzeta za 2019Na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH, koja je planirana za petak 22. 11. 2019. godine, na dnevnom redu će se naći rebalans budžeta za 2019. godinu u kojem će, između ostalog, biti osigurana nedostajuća sredstva za realizaciju obaveza iz Zakona o dječijoj zaštiti Brčko distrikta BiH, isplatu podsticaja u privredi, nabavku namještaja za novu zgradu Policije Brčko distrikta BiH.

 

Bit će osiguran i dio sredstava za podsticaje u poljoprivredi. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je naročito važno da se, nakon izmjene zakona, osiguraju nedostajuća sredstva za isplatu majčinskog dodatka, što će ovaj rebalans osigurati kao i da se ostvare uslovi za preseljenje Policije u novu zgradu.

 

Ukoliko bude usvojen na sjednici Vlade, rebalans bi se trebao naći pred poslanicima u Skupštini Brčko distrikta BiH na sjednici 27. 11. 2019. godine.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com