Menu

Promovisana knjiga "100 godina škole u Ražljevu" Istaknuto

211119 promocija Razljevo 1 642x336U Brčkom je promovisano drugo i dopunjeno izdanje knjige Spasoja Radonjića “100 godina škole u Ražljevu”, u kojoj je opisana istorija ražljevačke škole koja ove godine obilježava 106 godina postojanja.

 

 

“Napravio sam kombinaciju istoriografije i literature. Nadam se da će čitaocima biti približena istorija tog kraja i škole i da će im dati zanimljive podatke o stvarnim ličnostima, nastavnicima i učenicima, koji su dio svog života posvetili školi”, naveo je Radonjić, koji je u školi radio kao nastavnik i direktor.

 

On je novinarima rekao da se na ovaj način odužio generacijama prosvjetnih radnika koji su radili u školi u Ražljevu kod Brčkog, posebno prema onima iza kojih nije ostao nikakav pisani trag nakon što je zgrada škole izgorjela do temelja 1942. godine.

 

Radonjić je dodao da ima još mnogo materijala za pisanje o ovoj školi.

 

Posjetioci su knjigu dobili na poklon, a autor namjerava da je pokloni školama, gradskoj i biblioteci Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Brčkog, koje je i izdavač knjige.

 

Izvor: Srna (foto: Suvad Alagić)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com