Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Njemački ZDF pomiješao Sarajevo i Barcelonu: U kojem klubu je Karadžić radio kao psiholog Istaknuto

kkkk666Dokumentarni kanal njemačke državne televizije ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) danas je na zvaničnoj Facebook stranici objavio fotografiju ratnog zločinca Radovana Karadžića, a u pozadini je "umetnut" grb Barcelone. I ne radi se o tehničkoj grešci.

 

 


Naime, ZDFinfo je uz Karadžićevu fotografiju priložio tekst u kojem se navodi da je Karadžić prošao put od nogometnog radnika do ratnog zločinca.

 

"Od nogometnog radnika do genocida", piše u naslovu, a dalje se navodi:

 

"Srpski ratni komandant Radovan Karadžić radio je na početku 80-ih godina kao psiholog u FC Barceloni. Kasnije je osuđen, između ostalog, i za masakr u Srebrenici tokom rata u BiH", stoji u opisu fotografije.

 

Karadžić, koji je pravosnažno osuđen na doživotni zatvor za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, nikada nije radio u Barceloni.

 

Osamdesetih godina prošlog stoljeća radio je u FK Sarajevo kao sportski psiholog osam godina te veoma kratko u Crvenoj zvezdi.

 

ZDF, ali i ranije Deutshe Welle, zbunio je sigurno članak na njemačkoj Wikipediji u kojem se navodi da je Karadžić radio u Barceloni. Wikipedia se pozvala na netačan navod koji je objavio Süddeutsche Zeitung 2008. godine kada je Karadžić uhapšen u Beogradu.

(klix)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com