Menu

Vijeće S BiH Brčko o ostavci Sabrije Čandića Istaknuto

sbihŠef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine doktor Sabrija Čandić, predsjedniku brčanske organizacije Stranke za BiH i gradonačelnku Brčko distrikta BiH podnio je neopozivu ostavku na pozciju šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, navodeći pritom svoje zdravstvene razloge takvog njegovog čina.

 

 


Vjeće Stranke za BiH Brčko je na svojoj redovnoj sjednici prihvatilo ostavku pokazujući razumjevanje za navedene razloge, te uvažilo iskazano opredjeljenje dr. Sabrije Čandića da u skladu sa svojim mogućnostima bude na raspolaganju Stranci za BiH.


Kao dio većine u brčanskoj vlasti Stranka za BiH će, nakon unutarstranačkih konsultacija, gradonačelniku Brčko distrikta BiH predložiti drugog kandidata koji će u skladu sa propisanom procedurom biti imenovan novim članom Vlade i nastaviti obavljati poslove iz svoje nadležnosti.

 

Vjeće Stranke za BiH Brčko

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com