Menu

Mladi iz Brčkog ukonili rastinje gdje je bila masovna grobnica ubijenih Bošnjaka i Hrvata (FOTO) Istaknuto

sd 1Mladi iz Brčkog danas su u mjestu Gorice ukonili rastinje gdje je bila najveća sekundarna masovna grobnica u Brčkom u kojoj su devedesetih godina ubijeni Bošnjaci i Hrvati zakopani kako bi se sakrila istina o izvršenom ubijanju nedužnih civila u Brčkom od strane tadašnje srpske vojske.

 

 

Podršku u čišćenju ovog značajnog mjesta dao je i šef Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović koji je sa svojim zaposlenicima obezbijedio mape za sigurno kretanje zbog mina koje se nalaze još uvijek u blizini masovne grobnice.

 

Ovoj akciji pridružio se i kamenorezac Bilalović koji je obnovio poloču na kojoj stoji natpis o broju ekshumiranih posmrtnih ostataka kao i datumu otkrivanja ove sekundarne grobnice.

 

Podsjećamo u novembru mjesecu 2006. godine otkrivena je najveća sekundarna masovna grobnica u Goricama kod Brčkog u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 277 osoba Bošnjaka i Hrvata.

 

sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10sd 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SD 15SD 15SD 15SD 15SD 15

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com