Menu

Osnovna muzička škola Brčko na poklon dobila klavir "Petrof" Istaknuto

klav56Osnovna muzička škola Brčko dobila je donaciju u vidu nekorištenog pianina, marke Petrof, od gospođe iz Sarajeva koja je zamolila da se njen identitet ne objavjuje. Donatorka je poručila “da je instrumente koji se ne koriste potrebno donirati muzičkim školama, kako bi mlađi naraštaji imali priliku da se usavršavaju i rade na izgadnji svoje ličnosti kroz umjetnost i muziku“. Između odjeljenja za obrazovanje i donatorke, potpisan je ugovor o donaciji. Donaciju su preuzeli i zahvalili se donatorki direktor muzičke škole Jasmin Hasić i profesor Dragan Đokić.

 

 


Menadžment, zaposlenici i učenici škole se zahvaljuju donatorki ali i Odjeljenju za obrazovanje kao Odjeljenju za javnu sigurnost, što su omogućili prevoz i prenošenje klavira iz Sarajeva do Brčkog te isti stavili na raspolaganje učenicima Osnovne muzičke škole Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com