Menu

Četvrta Osnovna škola Brčko obilježila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom Istaknuto

021219 invaliditet 1 IV OS 642x336U povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava trećeg decembra, danas je IV Osnovna škola u sali „Partizan“ održala priredbu i male olimpijske igre za učenike sa invaliditetom.

 

 

Zumka Grabus, direktorica JU „Četvrta osnovna škola Brčko“ koja je bila organizator obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, izjavila je da je fokus ovakvih aktivnosti osnaživanje djece sa invaliditetom i njihovom uvođenju u redovan nastavni proces.

 

Selma Ikanović, predstavnica Asocijacije Mladih Brčko Distrikta kazala je da ova NVO već godinama pomaže projekat IV OŠ i dodala da je inkulzija, tj. ukjučivanje djece u nastavni proces i sve sfere života veoma bitno za ove osobe.

 

Avdija Banda, član Izvršnog odbora paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine naznačio je da je treći decembar Dan osoba sa invaliditetim veoma značajan datum i da ga treba promovisati radi mogućnosti i prava osoba sa invaliditetom.

 

Senad Osmanović i šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta naveo je u izjavi za Radio Brčko da ispred Vladinog Odjela kojem je on na čelu podrška ovakvim projektima nikada neće izostati.

 

Događaju je prisustvovao veliki broj djece IV OŠ, nastavnog osoblja i veći broj predstavnika organizacija koje se u svome radu, takođe, bave osobama sa inavliditetom.

http://radiobrcko.ba

021219 invaliditet 3 IV OS

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com