Menu

Gradonačelnik Siniša Milić darovao prvorođenu bebu u 2020. godini Istaknuto

0201 beba 642x336Gradonačelnk Brčko distrikta danas je darovao poklonima, cvijećem i novčanim iznosom od 500 KM prvorođenu bebu u 2020. godini Danicu Đokić i njenu majku Sanju.

Milić je istakao da je ovo jedna lijepa tradicija, koju treba njegovati, te da, iako je prva beba u 2020. rođena drugog januara, vjeruje da će to biti brzo nadoknađeno brojem rođene djece već u prvim danima nove 2020. godine.

 

„Čestitam srećnim roditeljima Sanji i Kristijanu Đokiću, želim im da njihovo potomstvo bude zdravo, te da svi uživaju u blagodatima koje mi, kao Vlada, nastojima da kroz svoje aktivnosti uspostavimo“, istakao je Milić.

 

On je podsjetio da je u 2019. godini rođeno 18 beba više nego u 2018. godini.

 

„To je vjerovatno i rezultat naše pronatalitetne politike koju pokušavamo da uspostavimo. Kao što znate povećan je i majčinski dodatak i dužina njegovog trajanja, a trudimo se da obezbijedimo prostor za nova obdanšta“, istakako je Milić.

 

On je dodao da su pri kraju radovi izgradnje obdaništa na Ilićki, a da je u planu izgradnja još dva obdaništa.

 

Milić je poželio Novu godinu svim roditeljima u Brčkom, uz želju da se djeca rađaju i ostaju na ovim prostorima.

 

Primarijus doktor Slavko Nikić, specijalista ginekologije i akušerstva koji je kao dežurni ljekar porodio Sanju Đokić istakao je da se majka i beba osjećaju dobro.

 

„Jutros u 5 časova i 50 minuta rođena je prva Brčanka u 2020. godini, Danica Đokić. Beba je teška 3.700 grama, duga 53 centimetra. Nakon nje u 9 časova imali smo još jedan porođaj, a evo očekujemo da se porodi još jedna trudnica, tako ćemo nadoknaditi to što juče nije bilo rođenih beba“, naglasio je doktor Nikić.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com