Menu

Uskoro elektronske zdravstvene knjižice u Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko Istaknuto

Fond Zdravstvenog 01 642x336Fond zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta ove godine za svoje korisnike uvodi korištenje elektronskih zdravstvenih knjižica, što je već praksa razvijenijih društava. Na finasijskom planu zabilježena je dobit od tri miliona KM.

 

 

Miodrag Todorović, direktor Fonda naveo je da će korisnici usluga prelaskom na korištenje elektronskih zdravstvenih knjižica imati daleko bržu i kvalitetniju uslugu, a krajni cilj je dovesti konkretnu komunikaciju Fonda i njegovih korisnika na najveći mogući kvalitativni nivo.

 

On je izjavio za Radio Brčko da je u praksi već moguća, kada su pitanju hitni medicinski slučajevi, a kroz dobru saradnju sa JZU „Zdravstveni centar“ Brčko, prva primjena elektronskih zdravstvenih knjižica u Brčko Distriktu, što je veliki iskorak u odnosu na naše uže, ali i šire okruženje.

 

U Fondu je sve već skoro spremno za prelazak na elektronske zdravstvene legitimacije.

 

Brčanski Fond zdravstvenog osiguranja u prošloj je godini planirani budžet od 40 miliona KM premašio sa tri miliona maraka dobiti, a plan za ovu godinu je 47 miliona KM.

 

U ukupnim sredstvima Fonda budžet Brčko Distrikta participira sa 25 posto, ali su troškovi veći od tog iznosa. Ostatak sredstava obezbjeđuju obveznici Fonda.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com