Menu

Brčko: Večeras doček pravoslavne Nove godine Istaknuto

VatrometSrpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Brčkog organizovaće 13. januara doček pravoslavne Nove godine na platou ispred spomen-obilježja poginulim srpskim oslobodiocima u tom gradu.

 

 

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Brčko Dragan Tomić rekao je da će proslava početi u 21.00 čas koncertom estradne umjetnice Mirjane Aleksić i "Milenijum benda".

 

"Obezbijedili smo besplatnu hranu i tople napitke za sve koji dođu. U ponoć građane očekuje vatromet. Tog dana, u 13.00 časova, na istom mjestu članovi Moto kluba `Silver vings` podijeliće paketiće najmlađima", rekao je Tomić novinarima.

 

Iste večeri biće održana i "Noć srpskog folklora" koja će početi u 20.00 časova u Domu kulture.

 

"To je tradicionalna manifestacija koju uvijek organizuje neko od kulturno-umjetničkih društava iz Brčkog. Ove godine organizator je Srpsko kulturno-umjetničko društvo iz Krepšića. Manifestacija okuplja sva društva koja njeguju srpsku kulturu, tradiciju i folklor na ovim prostorima", istakao je Tomić.

 

Pokrovitelj programa obilježavanja pravoslavne Nove godine u Brčkom je gradonačelnik Siniša Milić.

 

(Srna)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com