Menu

Danas prestaje podrška čuvenom Windowsu 7 Istaknuto

Windows 7Operativni sistem Windows 7 od danas više neće dobijati kritične dodatke, što znači da američki softverski gigant Microsoft neće popravljati bilo kakve nedostatke koji se pojave, zbog čega će računari biti podložni hakerskim upadima.

 

 

Korisnici računara koji imaju sistem Windows 7 trebalo bi da instaliraju noviji sistem kako bi izbjegli eventualne hakerske upade pošto se završava podrška za ovaj softver.

 

Operativni sistem Windows 7 od danas više neće dobijati kritične dodatke, što znači da američki softverski gigant Microsoft neće popravljati bilo kakve nedostatke koji se pojave, zbog čega će računari biti podložni hakerskim upadima.

 

Prema podacima agencije Netmarketshare sa kraja prošle godine, Windows 7 je i dalje je jedan od najpopularnijih operativnih sistema Microsofta

 

Na prvom mjestu je najnoviji sistem Windows 10.

 

Bezbjednosne agencije upozoravaju korisnike da, ukoliko i dalje kod kuće imaju Windows 7, sa tih računara ne unose osjetljive podatke o bankarstvu, elektronskoj pošti i drugim uslugama.

 

Kompjuteri sa Windows 7 operativnim sistemom i dalje će biti funkcionalni, ali ne i bezbjedni.

 

Kompanije koje nisu spremne za prelaz mogu da plaćaju Microsoftu produženu zaštitu do januara 2023. godine, mada će to biti prodavano od slučaja do slučaja i cijena će po isteku godine rasti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com