Menu

U narednim mjesecima tehnički prijem obilaznice oko Brčkog i sanacija klizišta Istaknuto

140120 edin zaimovicVladin Odjel za javnu sigurnost završio je proceduru za odabir najboljeg i najkompetentnijeg izvođača za tehnički prijem, a nakon žalbenog postupka, očekuje se uvođenje izvođača u posao i stavljanje obilaznice oko Brčkog u puni kapacitet. Kompletan posao bi trebao biti završen za oko dva mjeseca, kazao nam je Edin Zaimović, šef Odjela.

 

 

Trenutno je na području Brčko Distrikta aktivno 90-ak klizišta, a svake godine taj broj se uvećava za desetak novih klizišta. U proljeće se očekuje sanacija 10-ak klizišta na području Distrikta koja su isprojektovana prošle godine, a namjera je da se ove godine isprojektuje još 10 do 15 novih klizišta.

 

Za ove namjene iz budžeta Brčko Distrikta na godišnjem nivou obezbjeđuje se oko 600.000 KM.

 

Zaimović je za Radio Brčko još napomenuo da se sredinom godine, nakon zadnje faze radova, očekuje stavljanje u funkciju i tri završena područna vatrogasna doma u Bijeloj, Sandićima i Prutačama.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com