Menu

Brčko: Narodu mrsko ići na pijacu, ko ima novca uglavnom kupuje po tržnim centrima Istaknuto

170120 pijaca 1 642x336Uporkos niskim temperaturama, na brčanskoj Gradskoj pijaci prodavci rade kao i obično. Prema riječima prodavaca godinama unatrag izražen je trend opadanja potražnje roba zbog smanjenja mušterija. Trgovci unutar pijace uredno plaćaju placarinu, a kupci su uglavnom zadovoljni cijanama roba.

 

 

Prodavci koji nude razne vrste roba na Gradskoj zelenoj pijaci u Brčkom u zimskim mjesecima, kao najveći problem vide činjenicu da ne uspijevaju pazariti kao ranije. Većina od njih to pravda visinom penzija i plata, koja ne može pratiti troškove potrošačke korpe i odlaskom ljudi sa ovih protora. Sve to skupa doprinosi konstatnom prometa na brčanskoj Gradskoj pijaci.

 

No, zahvaljujući proteklim praznicima, većina prodavaca je koliko – toliko izašla na kraj s prodajom proizvoda. Prema anketi koju smo danas neselektivno radili unutar Gradske pijace najviše se prodaje prirodno sušeno voće, svježe voće i povrće, mliječni proizvodi, meso i domaći med.

 

Kao jedan od razloga pada prometa na Gradskoj pijaci zasigurno su i niske temeprature koje vladaju u posljednjih mjesec dana. Prodavci se protiv hladnoće bore zimskom garderobom i toplim napicima, dok se kupci na pijaci zadržavaju koliko je to neophodno za kupovinu.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com