Menu

Brčko: Lovci 19. i 26. januara u lovu na divlje svinje jer prave štetu Istaknuto

di svinjVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o organizovanom i kontrolisanom odstrelu divljih svinja i predatora na teritoriji Brčko distrikta BiH.

 

 

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoran Gajić kazao je da će se odstrel vršiti 19. i 26. januara 2020. godine od 8 do 15 sati s ciljem smanjivanja populacije divljih svinja koje pričinjavaju štete na području Distrikta i sprečavanja širenja svinjske afričke kuge.

 

„U posljednjih deset godina na području Distrikta bila je zabrana lova i konačno danas je Vlada odobrila. Uz plan aktivnosti Odjeljenja lovci će moći izaći na teren 19. i 26. januara s ciljem smanjivanja populacije divljih svinja koje pričinjavaju štete na području Distrikta, a i s ciljem sprečavanja širenja svinjske afričke kuge koja je blizu granica BiH. Uključena su sva lovačka udruženja i nadam se da će s dobrim pogledom lovci provesti ovu aktivnost. Pored Odjeljenja ovu aktivnost nadzirat će i inspekcija i Policija Brčko distrikta BiH”, kazao je Gajić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com