Menu

Brčko: Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi Istaknuto

javni poziv samozaposljavanje 880x495Zavod za zapošljavanje Brčko raspisuje Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta 2019. Poziv će biti raspisan u srijedu, 22.01.2020. godine i trajat će do 28.01. tekuće godine.

 

 

Kako doznajemo od direktora Zavoda Vlade Jevtića, pravo prijave imaju osobe koje pokreću djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, a koji se odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, izgradnju, obnovu i/ili rekonstrukciju poljoprivrednih objekata i kupovinu mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

 

Jevtić je rekao kako ovaj Javni poziv Zavod raspisuje sa sredstvima iz 2019. godine te da su uvjeti za prijavu isti kao i prethodne godine.

 

„Uvjet za prijavu na javni poziv je da poljoprivredni proizvođači registriraju svoju djelatnost, te da se odjave sa Zavoda i u sljedeće dvije godine budu prijavljeni na svoju djelatnost i uplaćuju poreze i doprinose.“ – ističe Jevtić.

 

Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa iznosi 554.600 maraka, od čega je pola milijuna osigurano iz Proračuna Brčko distrikta za 2019., a ostatak sredstava su sredstva preostala iz ‘Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini’.

 

„U Zavodu pretpostavljamo da će u ovom Programu sredstva dobiti ukupno 25 do 30 osoba s obirom na to da je minimalni iznos isplate sredstava 20.000, a maksimalni 25.000 KM.“ – rekao je Jevtić.

 

Prema Jevtićevim riječima, Javni poziv trebao bi biti realiziran u sljedeća tri mjeseca.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com