Menu

baner for web jpg

Optužnica protiv dva muškarca iz Brčkog zbog krijumčarenja 32 migranta Istaknuto

Migranti puteve prelazak 6Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za krijumčarenje ljudi .

 

 

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jove S. rođenog 1970. godine u Brčkom i Mladena D. rođenog 1972. godine u Beču, nastanjenog u Brčkom.

 

Optuženi se terete da su, u međusobnom dogovoru, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, organizirali transport 32 osobe, ilegalnih migranata sa područja Pakistana, Irana i Afganistana, koji su bez važećih dokumenata boravili u BiH, što je protivno Protokolu protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i zračnim putem kojim se dopunjuje Konvencija UN protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, kao i odredbama Zakona o strancima.

 

Prema navodima optužnice, optuženi su 02.09.2018. godine, organizirali prijevoz migranata, sa područja Tuzle, prema Olovu, ali su transport otkrili i spriječili pripadnici policijske kontrole u Stuparima.

 

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BHRT)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com