Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Pet načina da pobijedite viruse Istaknuto

Zima je vrijeme prehlada i gripe, kada se čini se kao da ti dosadni simptomi nikad neće proći. Prehlada je virus ili, tačnije, to je grupa virusa koji imaju neke zajedničke simptome i karakteristike. Nažalost, ne postoji jedan lijek jer ima više od dvije stotine sojeva tog virusa. Evo šta možete učiniti kako biste sebi pomogli.

1. Medni sirup protiv kašlja - Zaboravite na komercijalni sirup protiv kašlja, probajte domaći sirup s medom koji je izuzetno jak u borbi protiv virusa prehlade.

Pomiješajte šoljicu domaćeg meda sa sokom jednog limuna ili narandže i kašičicu naribanog đumbira i dobro promiješajte. Možete ga koristiti kao sirup ili dodati u topli čaj.

2. Čaj od đumbira - Osim što je ukusan, savršen je za vrijeme hladne sezone i čini čuda za vaše tijelo. Đumbir je idealno protuupalno sredstvo kod nadraženog grla.

U kipuću vodu dodajte prstohvat mljevenog đumbira i malo tulsija. Kada prekipi, procijedite, dodajte kašičicu meda i dobro promiješajte.

 

3. Solna kupka - Odmaranje je najbolji lijek protiv prehlade, kao i kupke. Pomiješajte so za kupanje s nekoliko kapi eukaliptusovog i lavandinog ulja. Odlično protiv začepljenog nosa.

4. Oblozi za pluća - Neposredno prije spavanja pomiješajte malo kokosovog ulja s uljem paprene metvice i namažite po prsima. Pepermint olakšava disanje i time dobar noćni san.

5. Parno liječenje - Postoji mnogo učinkovitiji način čišćenja nosa od komercijalnih sprejeva. Najbolje od svega je prirodno, odnosno parenje. Treba se istuširati vrućom vodom, a to genijalno djeluje na otvaranje začepljenih nosnih kanala.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com