Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Ovaj grad daje besplatne karte za pozorište i muzeje svima koji koriste bicikl, javni prevoz ili idu pješke Istaknuto

woman walking near road 1576844Zahvaljujući sistemu praćenja koji prepoznaje vrstu korišćenog prevoza, ušteda od dvadeset kilograma ugljen-dioksida u odnosu na isti put pređen u automobilu osigurava pravo na "žeton za kulturu". Svaki žeton se zatim može zameniti za ulaznicu u muzej, na izložbu, koncert ili u pozorište.

 

 

Autorka projekta Kristina Hubin rekla je da se žeton može zaraditi ako se za dolazak i odlazak s posla petnaest dana koriste alternativna prevozna sredstva.

 

"Smanjenje ugljen-dioksida želimo da nagradimo kulturnim doživljajem", rekao je gradski poslanik zadužen za digitalizaciju Peter Hanke.

 

Austrijska koaliciona vlada u kojoj učestvuju konzervativci i zeleni, koja je početkom januara zvanično preuzela dužnost, želi do do 2040. da smanji emisiju ugljen-dioksida na minimum, što je deset godina pre evropskog plana.

Hina

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com