Menu

Američka ambasada donirala vrijedne poklone Desetoj osnovnoj školi u Bijeloj Istaknuto

os bijela 2 642x336Američka ambasada u Bosni i Hercegovini je u saradnji sa Oružanim snagama BiH donirala je Desetoj osnovnoj školi u Bijeloj televizor i sportsku opremu.

 

 

Današnjoj dodjeli sredstava prethodila je posjeta predstavnika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, tokom koje su se upoznali sa potrebama ove osnovne škole.

 

Direktor Desete osnovne škole Bijela Petar Mendeš pojasnio je da je ova donacija rezultat saradnje koju je škola ostvarila sa Američkom ambasadom i Oružanim snagama BiH, a koju su omogućili roditelji učenika ove škole koji su dio Oružanih snaga BiH.

 

„Vidjeli su djecu na ulici, bez lopte i dobili su ideju da ulože nešto sredstava da im uljepšaju vrijeme kada imaju slobodne aktivnosti“, istakao je Mendeš.

 

Kapetan Ričard Garsija iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu je istakao da je veoma srećan što ima priliku da mališane obraduje poklonima.

 

„Prošle godine smo učestvovali na jednoj vježbi, sa našim partnernima Oružanim snagama BiH i tu smo saznali za potrebe ove škole i tako je došlo do ove saradnje“, rekao je Garsija.

 

Garsija je istakao da su predstavnici ambasade uvijek lijepo dočekani u Bosni i Hercegovini, te da im je dugoročni plan da posjete što više škola u BiH.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com