Menu

baner for web jpg

Napokon: U brčanskom zdravstvu povećanje plata za deset odsto i naknadu za topli obrok Istaknuto

dom zdravlja infoPoslanici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u srijedu, 12. februara 2020. godine, u drugom nastavku 58. redovne sjednice dali su saglasnost na finansijski plan poslovanja JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2020. godinu kao i saglasnost na Izmjene i dopune Pravilnika o platama, naknadama i ostalim materijalnim pravima zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

 

Nihad Šibonjić, direktor JZU “Zdravstveni centar Brčko“ rekao je da finansijski plan predviđa povećanje plata za deset odsto i naknadu za topli obrok u visini od sedam KM za radni dan.

 

„Ovo je jedan od načina da pokušamo bar nekog odvratiti od namjere da ode i stvoriti bolje uslove za naše zaposlene. Ovo nije nešto što će one koji su čvrsti u namjeri da odu zadržati ali naše je da učinimo što je više moguće da naši radnici ostanu kod nas i budu zadovoljniji na poslu“, rekao je direktor Šibonjić.

 

Skupština je dala saglasnost i na Finansijski plan Fonda zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu, na Dopune Pravilnika o platama zaposlenih i na Odluku o isplati naknade za topli obrok zaposlenima dok je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta koji predviđa povećanje broja zaposlenih vraćen na doradu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com