Menu

Brčko: Policija izvršila pretrese zbog „neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“ Istaknuto

drrrooPolicijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH dana 14.02.2020. godine u jednom naselju u Brčkom izvršili pretrese lica A.H. rođenog 1991.godine u Brčkom, te stambenih objekata koje koristi ovo lice.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 200 grama NN biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” jedna digitalna vaga, sredstva i predmeti za pakovanje opojne droge, te jedan mobilni telefon s pripadajućom SIM karticom. U prostorijama Policije Brčko distrikta BiH izvršeno je preliminarno vještačenje i utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Marihuana“.

 

Nakon pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH priveden je A.H. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH, a koji će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com